Martine Eeckhout - An Taveirne (BEL)

Zelfstandig restaurator + CORES-docente

Martine Eeckhout studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Gent (UGent) . Daarnaast volgde ze een opleiding tot boekbinder in Gent en tot restaurator van papier, boek en perkament aan het Instituut voor Kunstambachten te Brussel.
Ze volgde bijscholingen over Japanse papierrestauratietechnieken toegepast op Westerse kunst aan de Sorbonne en restauratie van zegels en charters aan de Archives Nationales (Parijs).
Ze nam deel aan workshops over conservatiebindingen onder leiding van Monica Langwe (soepele banden van het Vatikaan) en Sün Evrard. Aan de Montefiascone Summer school volgde zij cursussen over soepele en “slotted spine” perkamenten banden.
Sinds 2008 docent aan de CORES-opleiding “Restauratievakman Boeken en Archief”


An Taveirne studeerde voor onderwijzeres en heeft 12 jaar lesgegeven in de lagere school. Ze is dan zelfstandige geworden en werkte als free-lancer voor tv-producties. Ze heeft de opleiding handboekbinden gevolgd in Gent. In 2008 volgde zij de opleiding ‘restauratievakman voor boeken en archief’ bij Syntra West met Martine Eeckhout als docent. In Nederland, Engeland en Italië volgde ze verschillende workshops boekbinden, conservatiebindingen en dozen maken bij Cor Aerssens, Sun Evrard, Cristina Balbiano, Tracey Rowledge. Sinds 2015 docent bij Syntra West aan de opleiding ‘handboekbinder’.

Een organisatie van

Vlaanderen

In samenwerking met

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen? schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Copyright © 2016